så gjør vi så når vi drikker vår vin, tidlig en torsdags morgen

Dette er julegaveluke nummer ...( sjekker kalenderen) 21. Visste du ikke at jeg hadde julekalender her på bloggen? Ikke jeg heller. I luke nummer 21 loddes det ut en date med meg, hvor vi skal pakke inn julegaver sammen. Alt du trenger å gjøre er å fortelle meg hvor pen jeg er i kommentarfeltet. Høy smiskefktor gir selvfølgelig høyere vinnersjanse.

Kor oppsummering siden sist: Har flyttet ut fra kråkeslottet og flyttet inn i rødhuset.

Jeg bor nå med tre søte små medkilajenter, vi har nå innholdsrike husmøter og synkronisert menstruasjon. Det er interessant.

Så sitter jeg her, inntullet i julegaveband og pakkepapir tytende ut gjennom ørene og tenker på at jeg vil skrive noen ord til mine søte, trofaste lesere. Har dere ikke ledd før i jula kommer dere sikkert ikke til å le noe mer i år.

Jeg tenkte å ta opp temaet desemberlønn, som i og for seg ka

n være ganske så koselig. Halv skatt, venner hjem på besøk og gode kaker i kakedisken hjemme hos bestemor. Den siste betaler jeg riktignok ikke for. Å ha venner derimot koster penger. Her i helga ba mine venner meg så fint på sine knær om vi kunne bake pepperkaker sammen. Vi slo oss rundt, spiste pizza, drakk øl og krøp til byen når klokka nærmet seg ett. Vel framme på byen slengte jeg puppene på bardisken uten særlig heftig suksess og måtte betale øl selv. 

Lørdag dro jeg på familiemiddag med godt mot, spiste svoren av ribba og ei halv julepølse før jeg drakk bort bakrusen, alle sorger og alle gleder. Neida, nå tuller jeg fælt. Eller gjør jeg nå det? Husker å ha vært på polet en gang på lørdag men er ikke sikker. Når jeg kom til meg selv var det i alle fall mandag og det var på tide å starte på julegavene. Og der ble alt svart igjen.

Som du skjønner er jula en eneste stor blackout. Men altså, desemberlønn. Jeg startet med godt mot, betalte alle regningene og skålte for at nesten halvparten var borte med en gang. Deretter latet jeg som om nettbanken ikke eksterte og gik en tur på polet. På turen hjem kjøpte jeg alle julegavene jeg trengte og laget en liste over alle jeg hadde en plan om hva jeg skulle gjøre med resten av gavene. Alt lå klappet og klart foran meg i det den ene planen etter den andre gikk i vasken. Til slutt ble julegavebudsjettet større en alkoholbudsjettet som for lenge siden hadde overgått matbudsjettet og dermed fikk vi alle sammen en lykkelig jul.

Hisorien har en lykkelig slutt tro det eller ei. Jeg bestemte meg for å gå på hobbybutikken, betalte 49 kroner for en rull med rød tråd, like stor som ei halv fyrstikkeske, og 20 kroner for 5 synåler. O jul med din glede, og jula varer helt til påske. Alle julegavene er i boks, jeg får fortsatt ikke til å lage krøll på gavebandet, jeg er blakk og har sytråd med "skikkelig god kvalitet" og lim "som du kan bruke til å lime noe ute". 

God jul, godt nyttår, 2012 blir det beste året noen sinne, med eller uten penger. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hybelboer Skau

Hybelboer Skau

23, Harstad

Hybelboer av ypperste kvalitet med sans for fete hybelkaniner, oppvask på kreativt vis og høy musikk for naboens store fortvilelse. Fortsetter hybelbloggingen i håp om å minne meg selv på at penger er tid, tid har jeg mye av, men mammas pengebok begynner å bli kraftig undervektig. Og underernært.

Kategorier

Arkiv

hits