Bokliv: Et rikt liv for de opplyste

 Det snør i Harstad. Også er det jul, med julestemning, julemusikk, julelys og pepperkaker til det tyter ut gjennom ørene på meg. Jeg sitter hjemme en søndag og tenker over livet. De store spørsmålene: Hvem er vi? Hvor kommer vi fra? Og hva er meningen med livet? Som vanlig. Jeg finner egentlig ikke noe særlig til svar. I går var jeg en tur på bokhandelen for å søke litt kunnskap. I håp om å bli klokere kjøpte jeg meg et par bøker.Tenkte det var på sin plass. Og det igjen kan jo føre til dette:

Merk deg: bøkene er på tilbud! Når jeg blir stor skal jeg bli sånn skikkelig bakemamma. Fem år, eller nei, nå fikk jeg litt panikk: TI år fram i tid vil jeg på dager som dette stå inne med hvetebaksten opp til ørene, kanelboller i ovnen og kakao på ovnen. Jeg skal rope inn de fem... ehm.... to barna mine til hjemmelagede kaker, med oppskrift hentet fra den røde kokeboken, selvfølgelig. Mamma har også en slik bok. En gang i tiden, før hun ble arbeidsnarkoman og bare hadde to barn brukte hun faktisk å bake! Tenk det, moren min kan bake!

Appropo mamma, jeg fant en annen bok jeg ikke kjøpte. Nei Sebastian, du får ikke denne boken i julegave.

Når vi snakker om julegaver, jeg fant faktisk et par gaver i går, deriblant gaven til de som har alt! Dette er og blir den ultimate løsning.


Eller en bok til en god venn?
Nei, men det morsomste med julegavekjøping er gavene du kjøper til deg selv. Jeg klarte jo selvfølgelig ikke å dy meg. Snart har jeg et bibliotek her hjemme.

Men denne boken her ønsker jeg meg sånn helt seriøst, kan ikke noen kjøpe meg den i julegave?

Jeg synes det er litt komisk at jeg glemte å ta bilde av den viktigste boken av alle, boken som gjorde slik at jeg nå har en ryddig hybel. Den anbefales, men jeg tror jeg må skrive dummies-utgaven for hybelboere, språket var litt vanskelig innimellom. Støvklut, rengjøringsmiddel, fettfjering osv... jeg skjønte ikke bæret og måtte ringe mamma for hjelp.

Noe som sto i boka var ganske kult, for eksempel vaskelåter! Genialt.Andre ting derimot. Der fikk jeg meg en god latter du!
2 kommentarer

Rita Azar

12.12.2010 kl.20:20

haha, like den nye boksamlinga di! æ kan låne hvis æ treng, sant? vi må jo støtte hverandre i dissan mørke probleman som man tydeligvis finn svar på i de bøkern der!

Hanne

12.12.2010 kl.22:27

:)))

Skriv en ny kommentar

Hybelboer Skau

Hybelboer Skau

23, Harstad

Hybelboer av ypperste kvalitet med sans for fete hybelkaniner, oppvask på kreativt vis og høy musikk for naboens store fortvilelse. Fortsetter hybelbloggingen i håp om å minne meg selv på at penger er tid, tid har jeg mye av, men mammas pengebok begynner å bli kraftig undervektig. Og underernært.

Kategorier

Arkiv

hits