Tyven, tyven skal du hete

For det første for at du stjal fra meg alt mot jeg eier og har! Med godt mot trappet jeg opp hos tannlegen, tøff, stor og sterk med handen min i mammas hand. Skulle bare fjerne en fylling. Og ta bort litt karies. Du liksom. Han bøyde seg over meg med sprøytespisser så store som spiker, boremaskinen og dro ut alle tennene mine. Okeida, føltes det som i alle fall. Etter en tur hos tannlegen fikk jeg en åpenbaring. Livet er ganske fint så lenge du slipper å gå til tannlegen, så jeg tok turen på apoteket og brukte 69 kroner på en flaske fluor. Deretter feiret jeg at jeg har blitt voksen med en kopp kaffe, som antakelig vis kommer til å råtne bort tennene mine. Jeg burde virkelig slutte og/å (fikk sånn kritikk for og/å regelen her i går, kan noen plis hjelpe meg?) drikke kaffe.

For det andre, skal du hete tyv fordi du stjal masse bestikk fra en fastfoodgreie i Alta. Men det va det kanskje jeg som gjorde når jeg tenker meg om. Må jo utnytte ressursene rundt meg, ellers går bare hybellivet adundas. Jeg er nemlig blakk. Igjen. bare 8-11 dager til stipendet kommer! Hvis jeg spiser en gang for dagen,og velger frossne grønnsaker 5 av dagene og havregryn de resterende dagene skulle jeg nok berge meg økonomisk. La det bli den 13./14./15. og jeg skal feire med en kopp kaffe. Hvis jeg ikke har sultet ihjel før den tid, da.

Her skulle det være et bilde av en kaffekopp, men på grunn av midlertidig dårlig karma får du nøye deg med å visualisere og se for deg meg som drikker kaffe.

Jeg tror jeg har litt sånn bloggtørke eller noe. Siden jeg er blakk blir det jo ikke noen matblogg siden jeg ikke laget mat men bare drar hjem til mamma for å spise middag. Det eneste jeg gjør er stort sett å drikke kaffe med penger jeg ikke har. Også kjøper jeg litt flaxlodd innimellom. Jeg vinner i grunnen... ingenting. Moro er det da uansett! Livet er en fezt.

Ville bare dere skulle vite at jeg er i live. Hvis dere ikke hører noe fra meg innen en uke kan det være lurt å sende inn en bekymringsmelding, det kan nemlig være at jeg ligger på kjøkkengulvet under et fjell av oppvask og gråter etter mamma. Siden strømmen er tatt og mobilbatteriet er flatt, døra ikke går opp på grunn av alle klærne overalt må det bergningsbil til og vinduet på knuses. Da blir ikke huseier så glad og det kan hende at jeg må kastes ut.

Dagens visdomsord: Ikke ta alle sorgene på forskudd

7 kommentarer

Rita Azar

07.10.2010 kl.12:53du e flink å skrive! æ skal redde dæ

Kazar

07.10.2010 kl.21:47

Siden infinitivsmerket «å» og konjunksjonen «og» uttales likt, kan det noen ganger være vanskelig å skille mellom dem i skrift. Infinitivsmerket «å» forteller at det som følger, er en infinitiv. Dersom vi ser eller skriver en «å», skal det derfor også alltid følge et verb i infinitiv.

Konjunksjonen (bindeordet eller sideordningsordet) «og» brukes mellom ord eller ordgrupper av samme type eller med samme funksjon. «Og» kan altså også stå mellom to infinitiver; som i eksemplet under, der «og» binder sammen de to siste infinitivene:

Han skal prøve å lære å strikke og sy.

Her oppstår det ofte tvil. Fortidsprøven kan være til hjelp: Vi gjør setningen om til fortid og ser hvordan den oppfører seg:

Han prøvde å lære å strikke og sy. (Fasit: Ok.)

Andre eksempler:

Tvilstilfelle: Skal du ut å/og reise?

Fortidsprøven: I går var du ute og reiste

Fasit: Skal du ut og reise?

Tvilstilfelle: Vil du slutte å/og erte?

Fortidsprøven: Du sluttet å erte

Fasit: Vil du slutte å erte?

Stå og, sitte og, ligge og

I konstruksjoner som «stå og ...», «sitte og ...», «ligge og ...» skal det alltid være «og».

De kan stå og diskutere lenge. (Fortidsprøven: De stod og diskuterte lenge.)

Jeg skal ligge og sove en stund. (Fortidsprøven: Jeg lå og sov en stund.)

Presens partisipp: sittende og lese

Det samme gjelder etter presens partisipp:

De ble stående og diskutere, de ble liggende og sove. (Fortidsprøven: De stod og diskuterte. De lå og sov.)

Å i faste uttrykk

«Å» brukes i noen faste uttrykk:

så å si

vel å merke

komme ut å kjøre

Vær snill og

«Være snill og» (+ «være god og» osv.):

Vi skriver: «Kan du være snill og komme?» «Kunne du være snill og hjelpe meg?» (Fortidsprøven: Du var snill og kom, Du var snill og hjalp meg)

Om vi føyer til et «så» foran adjektivet (her: snill), blir det naturlig med infinitiv: «Kan du være så snill å komme?» (Fortidsprøven: Du var så snill å komme.)

Husk

«Å» står alltid foran en infinitiv.

«Og» kan stå foran en infinitiv.

Hybelboer Skau

07.10.2010 kl.22:31

Kazar: å jesus...

inger zadig

07.10.2010 kl.22:42

Jøss, leser norsklærern din bloggen din? Respekt! Men uansett: Kjøp flere flakslodd, slik at du får orden på økonomien!

Kazar

08.10.2010 kl.23:00

Litt vel ingående forklart kanskje? :p

Hybelboer Skau

11.10.2010 kl.14:04

Kazar: neida, en kort huskeregel som det der er ingen problem å ta med seg videre i livet!

Hybelboer Skau

11.10.2010 kl.14:09

inger zadig: hadde planer om å vinne 200 000 på flakslodd, men det fantes jo ingen som hadde 200 000 som gevnist! Skuffet. Betalte 13 kroner kontant og resten på kort, 5 dager før stipendet kommer. Vant ingenting...

Skriv en ny kommentar

Hybelboer Skau

Hybelboer Skau

23, Harstad

Hybelboer av ypperste kvalitet med sans for fete hybelkaniner, oppvask på kreativt vis og høy musikk for naboens store fortvilelse. Fortsetter hybelbloggingen i håp om å minne meg selv på at penger er tid, tid har jeg mye av, men mammas pengebok begynner å bli kraftig undervektig. Og underernært.

Kategorier

Arkiv

hits