Jeg bare later som

Da var det endelig høstferie etter en hard uke hvor jeg var på skolen hele 1 av 3 dager! Skolelyset tar helt av. Svarte til og med på en naturfagprøve. Kastet inn noen symbioser, metabolismer, et par blåklokker og blåbærlyng på arket og stakk - hadde det jo travelt, måtte jo på kafé. Hvis det er noe med handen på hjertet kan si at jeg er flink til må det være å bruke penge jeg i bunn og grunn ikke har råd til å bruke.

Jeg har hørt så mye om slike kjendiser som egentlig ikke er kjendiser på radioen for tiden. Det var en jente på youtube som latet som at hun hadde en slags blogg, men så var det hele egentlig tull. Hun utgav seg altså for å ha et liv når hun i virkeligheten bare satt hjemme med en kompis, laget videoer og diktet opp livet sitt (høres ganske kjent ut når jeg tenker meg om). Tenk det da dere, om jeg bare var oppdiktet. Tenk om jeg egentlig bor hjemme hos mamma og spiser kjøttkaker hver søndag (ja, nå lager mamma bare mat en gang i måneden så det ville i alle fall vært oppdiktet). Stakkars alle fansene mine!

Apropo mamma. Hun maser sånn om at jeg skal komme hjem. Hjem du liksom. For det første er det langt og dyrt med buss. Bussturen koster nesten like mye som en kopp kaffe, og da er det bare tull. For det andre er det jeg som må lage maten, og da ser jeg liten vits i å dra hjem. Mamma, slutt å mas. Tror bare hun vil at jeg skal komme hjem for å ta bilder av henne. My mama, dah new supermodel.


Bildetekst: mamma, jeg er blakk.

Nei, jeg tenker mye på dette med mennesker som utgir seg for å være noen de ikke er. Sånn som meg for eksempel. Det var en dame som kom bort til meg på gaten i dag og gav meg 35 kroner. Say whaaat?! (egentlig ba hun om autografen min, jeg sa hun kunne få kjøpe den for en kopp kaffe, og siden hun er storfan vet hun at det koster 35 kroner). Jeg trenger i grunnen en sponsor, så jeg kan i samme slengen reklamere for de 4 roser i Harstad, hvor jeg snart har fylt et kaffekort og får en gratis kaffe. Prøvde meg på to stempel i dag, hun så bare på meg med et killer-blikk bare min mor kunne sendt meg.

Ja, jeg utgir meg jo for å være ganske mye mer selvstendig enn jeg egentlig er. Jeg lyver litt til dere lesere, det må jeg innrømme. Nå er det ikke få nattetimer, i mørket, alene, som jeg har brukt til å sitte med sinte-øyne-blikket og sett på oppvasken, hvor ingenting har skjedd. Det som skjer da er at jeg gir meg over til høyere makter og truer med å hoppe utenfor kaia helt til mamma kommer og vasker opp for meg. En gang sa hun faktisk at jeg gjerne bare skulle hoppe, at det var like greit for henne. Hun sendte meg jo ikke på svømmekurs for ingenting når jeg var mindre, hun antok vel at dette kom til å skje, kloke, fantastiske mammaen min.

Okei, det var dagens tilståelse. Det er ikke jeg som tar oppvasken bestandig. Og det kan godt hende at mamma betaler maten min for meg innimellom.

Du kan ikke akkurat klandre meg, jeg trenger all den støtte som jeg kan få! I dag for eksempel, etter at jeg drakk kaffe, måtte jeg en tur til tannlegen. Tror du jammen meg ikke jeg betalte 200 kroner for å få gravd ut et hull/en kløft midt i kjeften. Ja, nå maser jo jeg sånn om den kløfta, men det var ikke akkurat det jeg mente. Så nå har jeg tannlegeskrekk da. I en alder av 20 er det ganske greit med tannlegeskrekk. Mamma, du må være med meg til tannlegen neste tirsdag, greit?Sånn ser tannlegen min ut. Bare med hårfestet 2 meter lengere bak, dobbelt sett hender (fordi de skjelver sånn). Også har tannlegen min firkantete briller. Og veldig snille øyne, ser ut som en snill bestefar men har verdens største boremaskin han putter i munnen på meg, og da liker jeg han ikke så veldig godt lengere.

Her er jeg med de nye brillene jeg kjøpte (som gjorde at jeg gikk sulten halve september). Glemte å ta barten i dag.Hva skulle vi gjort uten google? I dag kommer kjære lillesøster på besøk, endelig kan jeg få hengt opp de nyvaskede klærne.

4 kommentarer

martegris

29.09.2010 kl.17:26

Mette, jeg synes du skal gi ut en bok om hybelliv. Tror du kunne ha reddet mange stakkarser.

Hybelboer Skau

29.09.2010 kl.17:36

martegris: hhahah :D åå, du ane ikkje kor æ sett pris på alle de fine ordan jo :D

Thomas

29.09.2010 kl.19:03

Du e best!

Cristina Lucretia Buia

30.09.2010 kl.18:21

Jeg har også tannlegeskrekk, det er helt forferdelig! btw, digger bildene :D

Skriv en ny kommentar

Hybelboer Skau

Hybelboer Skau

23, Harstad

Hybelboer av ypperste kvalitet med sans for fete hybelkaniner, oppvask på kreativt vis og høy musikk for naboens store fortvilelse. Fortsetter hybelbloggingen i håp om å minne meg selv på at penger er tid, tid har jeg mye av, men mammas pengebok begynner å bli kraftig undervektig. Og underernært.

Kategorier

Arkiv

hits