mitt liv som tenåring


Da jeg var 19, ung, og fikk fin tights i bursdagsgave

Jeg sitter her og ser på hendene mine som langsomt blir skrukkete, blodårene lyser gjennom huden. Jeg ser på hender som har levd et langt liv, hender som ikke klarer å trykke like fort på tastaturet som før. Jeg ser meg i speilet, og der hårene som bli grå, posene under øynene siger to centimeter ned og rynken i panna blir en sprekk på jostedalsbreden. Geografikunnskapene er ikke akkurat noe å skryte av, men jeg merker at dette snart kommer til å bedre seg siden jeg snart har halve norgeskartet i fjeset. 

Da jeg var ung. Som en kompis av meg brukte å si: "i nittenfemogfør, da du va ung. Halveis til 40 du, nu." Jeg ler det bare vekk og biter i meg tårene. Livet mitt er over. Om én time og tyve minutter er mitt liv som tenåring herved over. Om én time og tyve minutter melder jeg pass til all fremtidig fysiks aktivitet og melder meg inn i strikkeklubben, på tirsdag skal jeg innom bingoen for første gang og dansing på bordet i morgen kan jeg bare se langt etter. 

Det er så mye fint å se tilbake på. Tenåring. Det meste er naturlig vis svart, av mystiske årsaker.Jeg husker vagt at jeg en gang var på trening i løpet av disse årene. Litt skolegang har jeg jammen meg også klart å presse inn. Jeg tror også noen timer med oppvask fant sted, og noen turer på kafé hvor jeg drakk alt for dyr kaffe. Det igjen kan jo være fordi dette er av nyere tid. Nok et aldringstegn, hukommelsen forsvinner. 

Dere ser det kanskje ikke, men jeg er stresset herfra og til evigheten. Jeg har faktisk panikk, angst, står midt i en krisesituasjon - alt på en gang! Jeg visste at 40årskrisa kom til å komme, jeg skjønte det at tiden en gang kom til å ta meg igjen. Det føles ganske grusomt. Vidar på hyllen ber meg bare ta det med ro. Jeg vasker kopper i ren desperasjon og trang til å ha noe annet å tenke på.

I morgen er begynnelsen av resten av mitt liv. Herregud så dyp jeg var nå. Ja, jeg skal faktisk starte et nytt liv. Et nytt og bedre liv selvfølgelig. Jeg blir voksen. Jeg kommer meg inn på 20års-plasser på byen, jeg kan kjøpe hva jeg vil på polet... tja, nå kom jeg vel egentlig ikke på så veldig mye mer, det handler vel om å glede seg over de små høydepunktene i livet. Jeg blir ansvarlig - 20 år! Det er et stort tall. 

Jeg skal bli mer økonomisk. Ta mer ansvar. Tenke meg om hva jeg bruker penger på, ikkesant? Begynne å betale regninger, levere innleveringer på skolen til rett tid, skaffe meg nettbank, ta lappen osv. Skrive budsjett og ta oppvasken før det blir et tårn. Jeg har store ambisjoner om å ikke få flere klager på husbråk. Jeg har herved begynt å ta ansvar!

Gratulerer med 20-årsdagen til meg! Dette må selvfølgelig feires med hybelfest og kaffe til 35 kroner til frokost. Begynnelsen på resten av mitt liv.


2 kommentarer

Lene

11.09.2010 kl.17:13

Hehehe, du er noe for deg selv du Mette mor. Du skriver bra da, det må jeg si! Og du er suuuper funny :D 20 årene kommer til å bli bedre enn tenårene på mange måter, bare vent å se.

Tone

22.09.2010 kl.23:46

Venter i spenninge på neste innlegg! :)

Skriv en ny kommentar

Hybelboer Skau

Hybelboer Skau

23, Harstad

Hybelboer av ypperste kvalitet med sans for fete hybelkaniner, oppvask på kreativt vis og høy musikk for naboens store fortvilelse. Fortsetter hybelbloggingen i håp om å minne meg selv på at penger er tid, tid har jeg mye av, men mammas pengebok begynner å bli kraftig undervektig. Og underernært.

Kategorier

Arkiv

hits