Å få endene til og møtes

For å finne inspirasjon til dagens skriverier googlet jeg rundt litt. For å informere stakkarslige kommende hybelboere: Nyttige hybeltips på nettet er bare å glemme. Det eneste tipset jeg fikk opp var: Grandiosa. Ærlig talt. For det første... huff. Jeg kjenner jeg blir i overkant av irritert. Hvor skal jeg i det hele tatt starte. Jeg kommer ikke til å skrive hybeltips om grandiosa. Det blir det siste jeg gjør. Hvor mye koster egentlg en "grandis"? 30 kroner? 40? Kunne jo heller brukt pengene på en kopp kaffe, liksom. Bare ikke tro at du sparer penger på grandiosa!  Du kommer til å måtte bruke 100 000 på en slankeoprasjon om 15 år uansett. Dessuten, grandiosa er ikke godt. Ja, værsågod, bare slakt meg nå. 

 

Jeg er over gjennomsnittet sint. Rett og slett ganske forbannet. Jeg lurer på om det er noe galt med meg, for de siste dagene har sinnet resultert i at jeg plutselig tar meg selv i å stå med gule gummihansker på meg med vann opp til albuene, såpeskum i håret og salosmak i munnen. Jeg gir meg over. Med andre ord begynner hybelen min å bli i overkant av ryddig. Det er faktisk bare badet som har et fint, gjenkjennelig og hjemmekoselig lag med støv, klær og diverse andre uidentifiserte gjennstander til å beskytte gulvet. Dyrt om gulvet skulle få slitasjeskade for at folk kommer i direkte kontakt med det. 

 

Jeg har lyst til å slakte google og hybelverden. Finnes det en bok om hybellivet noen plass? I så fall, jeg ønsker meg den til bursdagen min. Ja, jeg er faktisk desperat. Det er hår i sluken på badet, hva i helvete skal jeg gjøre?! Mammaaaaaaaaaaaaaaaaa. Det står jo bare om grandiosa på internet. Og nudler. Hvem er det som spiser nudler? Du er jo mer sulten etter  at du har spist. Du kunne jo like gjerne drukket vann. Det er forresten gratis. 

 

Og når vi snakker om penger dere, la meg introdusere dere for inntektskilde nr 1. Hybeltips nr.1, følg nøye med(nok om ubrukelig vås om grandiosa på nett):  Søsken. Hva skulle jeg gjort uten dem? Med søsken følger en tur på butikken, en gratistur på kino og oppfylt kjøleskap. Her er det bare å slå seg løs folkens. Når mamma tilbyr seg å betale, lukk munnen, smil pent og husk å nevne at du trenger ny såpe på badet. Du ønsker nødig å bruke kaffepengene dine på såpe. 

 

Økonomi er ansvar. Ta ansvar, be søsknene dine oftere med på kino. Inviter et søsken (velg det som spiser minst) på middag, inviter deg selv med en tur på butikken. Lær deg at en 4-barnsmor alltid sier jatakk til et par timer med huset for seg selv (her skal jeg ikke utdype mer, fordi mamma ettertrykkelig ba meg holde detaljene for meg selv. (I slike situasjoner er det lurt å late som du ikke vet hva hun snakker om)). 

 

Ansvar. Her må jeg le. Ansvar var det du trodde du fikk når du ble konfirmert og kunne bruke 10 000 av konfirmasjonspengene på et par nye bukser og noen turer på rimi etter skoletid. Hva annet kan jeg si enn at vi alle har vært ung og dum en gang. Hei, nå tar jeg ansvar. Jeg får endene til og møtes. Jøss, jeg føler meg skikkelig voksen dere!

 

Jeg skulle gladelig reist tilbake 5 år i tid, sparket meg selv i ræva så hardt at det sto ansvar tatovert igjen etter meg. Amen. Ja, også skulle jeg tatt grandiosaeska og stappet ned i halsen på meg selv. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hybelboer Skau

Hybelboer Skau

23, Harstad

Hybelboer av ypperste kvalitet med sans for fete hybelkaniner, oppvask på kreativt vis og høy musikk for naboens store fortvilelse. Fortsetter hybelbloggingen i håp om å minne meg selv på at penger er tid, tid har jeg mye av, men mammas pengebok begynner å bli kraftig undervektig. Og underernært.

Kategorier

Arkiv

hits